VVS Group AB Bultgatan 11 442 40 Kungälv
testttty

Så här stor varmvattenberedare behöver man

Svaret avgörs av hur mycket varmvatten just du behöver! Minnesregeln är att det behövs 40-50 liter varmvatten för en normal dusch på 40 grader i fem minuter. Är du ensam och ska tvätta händerna i varmvatten i en sommarstuga kan du klara dig med en 5 L-beredare.

Är ni istället fyra i familjen i en stor villa. Som du kanske badar och duschar ofta kan ni behöva en beredare på 200-300 liter. Men oftast klarar en sommarstuga, med familj, sig helt perfekt med en varmvattenberedare på 55 liter medan 170-180 liter räcker bra för normalvillan och tonårsfamiljen. Sedan är det förstås alltid bra att satsa på god kvalitet som håller mycket längre och är bekymmersfritt.

Hur lång tid tar det för att värma upp en varmvattenberedare

Varmvattenberedare som är i samma storlek kan värma vatten i olika takt , beroende på brännarens bränsle som är ( gas eller el ) . Storleken på brännaren vid basen av värmaren påverkar också hastigheten på tanken men som regel tar det cirka 3 timmar för en nibe compact 300 för att bli varm.

Hur länge håller en varmvattenberedare

Livslängden på varmvattenberedare kan variera stort. Generellt kan det vara bra att köpa en ny beredare om beredaren är mer än ca. 15 år gammal..

Hur fungerar en varmvattenberedare

När det börjar bli lite varmare ute används returvattnet från husets värmesystem till att förvärma inkommande kallvatten och på så vis värmer man snabbare upp varmvattnet än med en traditionell varmvattenberedare.

Varmvattenberedare, ibland förkortat som vvb, är ett hjälpmedel som används för att värma vatten som ska användas i hushåll till tvätt, bad, dusch och liknande.

Som värmekälla kan till exempel användas elpatron, fjärrvärme, olja, naturgas, gasol eller en värmepump. Villor utan fjärrvärme kan ha en villapanna för olika bränslen med en inbyggd varmvattenberedare. För att undvika tillväxt av legionellabakterier måste en tillräckligt hög temperatur hållas i varmvattenberedaren. 60° C är en vanlig rekommendation för förrådsberedare.

.

Varför läcker min varmvattenberedare

Varför läcker min varmvattenberedare ?
Vanligaste orsken är att elpatronen har rostat sönder och det börjar läcka vatten underst på varmvattenberedaren..

Call Now ButtonLämna ditt nummer så ringer vi